Youtube Google+ Instagram Twitter Facebook

Babaya Mektup

Babaya Mektup

BABAYA MEKTUP - Franz Kafka / Otobiyografi - Deneme

1919 yılında yazarın babasına hitaben yazdığı ama hiçbir zaman gönderemediği mektubu. Bazen babaya yapılan sitemler, bazen özür bazen de itham dolu satırlarla geçen bir hesaplaşma. Baba-oğul ilişkileri ve bu işin psikolojisi adına ipuçları taşıyan bir mektup.
Kitaptan:
 javascript:ntrTemp(); ve javascript:ntrTemp(); linklerinde iki okurun değerlendirmelerini okuyabilirsiniz.
Arka Kapaktan:
"Çok sevgili baba,

Geçenlerde bir kez, senden korktuğumu öne sürmemin nedenini sormuştun. Genellikle olduğu gibi, verecek hiçbir cevap bulamadım, kısmen tam da sana karşı duyduğum bu korku yüzünden, kısmen de bu korkuyu gerekçelendirmek üzere, konuşurken toparlayabileceğimden çok daha fazla ayrıntı gerektiği için..."

Franz Kafka, 1919´da dinlenmek üzere gittiği Schelesen´de Julie Wohryzek adında bir kızla tanışıp nişanlandı. Aynı yıl kaleme aldığı Babaya Mektup, yazarın bu nişana karşı çıkan babası Hermann Kafka´ya yanıtıdır. Kafka´nın yayınlamak amacıyla değil, babasıyla ilgili duygu ve düşüncelerini dile getirmek için yazdığı, ama hiç göndermediği bu mektup, hem Kafka´nın yaşamöyküsüne açıklıklar getirmesi, hem de kimi izleklerinin ipuçlarını barındırması açısından büyük önem taşır. Kafka´nın tüm yapıtlarının günümüze ulaşmasını sağlayan Max Brod´un gün ışığına çıkardığı ve yazarın toplu yapıtları arasında yer açtığı Babaya Mektup´u, okuru bilgilendiren ayrıntılı notlar eşliğinde, Cemal Ener´in çevirisiyle yayınlıyoruz.

Bu kitap için daha önce yorum veya alıntı yapılmadı.
Yorum yapabilmek veya alıntı yayınlayabilmek için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.