Youtube Google+ Instagram Twitter Facebook

Midak Sokağı

Midak Sokağı

MİDAK SOKAĞI - Necip Mahfuz / Roman

Hani o klasik "Büyüleyici Kalem" lafı vardır ya, işte tam da böyle bir eser için söylenebilecek bir tanımlama. Kitabı okumaya başladığınızda, elinizden bırakamıyorsunuz. Bir kaç satır sonra birisi kolunuzdan tutuyor, o sokaklarda, mekanlarda dolaşmaya, nefes alıp vermeye başlıyorsunuz. Mekan sıradan bir çıkmaz sokak. Kahramanlar hiç bir olağanüstü iş yapmayan, zaferleri olmayan, ortalama insanlar. Normal günlük bir hayatta karşılaşabileceğiniz sıradan insanlar ve olaylar. Gelin görün ki Necip Mahfuz bu sıradan yaşantıları, sıra dışı kalemi ile, gayet sade bir üslupla öyle güzel anlatmış ki... Eserin en çarpıcı yanı sadeliği olsa gerek. Biz okuduk, gelecek nesillerimizin okumaları için de kütüphanemizde beş yıldızlı eserler arasında ki yerine itina ile yerleştirdik. Bu değerli eseri okumamızı tavsiye eden dosta ve tabii ki yazara şükranlarımızı sunuyoruz.

javascript:ntrTemp(); ve javascript:ntrTemp(); linklerinde yazılan yorumlar sizi bu güzel eser hakkında daha fazla bilgi sahibi yapacaktır.

Arka kapaktan:

1988 Nobel Edebiyat Ödülü`nün sahibi, günümüz Arap Edebiyatının en büyük adı olan Mısırlı Necip Mahfuz, 1912`de Kahire`de doğdu; 1934 Kahire Üniversitesi Felsefe Bölümü`nü bitirdi. 1939`dan bu yana roman ve öykü türünde 50`ye yakın eser verdi. Arap kültürüne yaşamı boyunca bağlı kalarak, ulusunun sıkıntılarını, beklentilerini her zaman gerçekçi bir gözle ve özgün bir biçimde dile getirme çabası içinde olduğunu söyleyen Mahfuz, bilime, toplumculuğa ve hoşgörüye inanan, Arap diline yeni düşünceler, yeni ufuklar taşıyan ve gelenekçiliğe başkaldıran bir yazar olarak tanınıyor.

Ülkemizde daha önce `Ara Sokak` adıyla yayımlanan Midak Sokağı, Mahfuz`un 1947`de yazdığı, çeşitli dillere de çevrilen başyapıtlarındandır. Romanın kahramını aslında, insanlarının yaşam biçimleri, inançları ayrıca kahvehanesi, eski evleriyle bu `şark sokağı` nın kendisidir. Mahfuz, bu küçük dünyanın olaylarını, duygu, düşünce, davranış ve yaşam felsefeleriyle insanlarını; gerçekçi, akılcı ve hoşgörülü bir yaklaşımla anlatırken, yerelden evrensele ulaşarak, sonunda insan`ı bulma başarısını gösteriyor.

Bu kitap için daha önce yorum veya alıntı yapılmadı.
Yorum yapabilmek veya alıntı yayınlayabilmek için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.