Youtube Google+ Instagram Twitter Facebook

Devlet

Devlet

DEVLET - Platon / Felsefe

Sokrates´in öldürülmesinden sonra, daha 30´lu yaşlarına basmadan, ideal bir devletin nasıl olması gerektiğini, her yönü ile ve diyaloglarla anlatan 

Platon´un en önemli eseridir. Dünya durdukça yaşayacak bir eser ancak takdir edesiniz ki dili günümüz okurları için biraz ağır kalabilir. Felsefe öğrencilerinin veya bu alana çok düşkün okurların okuyup, kavrayabileceği bir dili olduğunu hatırlatmakta yarar olacak. beyazkitaplik.blogspot.com.tr/2014/06/platon-devlet.html adresinde ciddi bir okurun Devlet ile ilgili yorumunu okumanızı öneririz.

Kitaptan: *** Her işte başlangıç en önemli kısımdır.

*** İnsanları tarafsız gözlemle.
Her zaman konuşmaktan çok dinle.
Gerektiği yerde sus.
Bilmediğini bilen gibi yapandan uzak dur.
Sen bilirken susma,
bilmezken konuşma.
Bilgiyi elde etmek seni mutlu edecektir.
Asil insan bunu uygular.

*** Ama biz devletimizi, devletin bütününe mümkün olduğu kadar büyük bir mutluluk sağlamak için kuruyoruz, bir sınıf ötekinden çok mutlu olsun diye değil.

*** Her yönetim, yönetim olarak ister devlet yaşamında olsun, ister tek insanın yaşamında olsun, bir başkasının iyiliğini değil, ancak yönettiği ve bakımını üzerine aldığı şeyin iyiliğini gözetir.

twitter.com/kitap_okumak www.youtube.com/user/KitapOkumak/videos www.facebook.com/Kitap-Okumak-%C4%B0ster-misin-327927040637181/

Arka Kapaktan:

Antik Yunan´ın ünlü düşünürü Platon´dan günümüze kadar ulaşan ölümsüz bir eserdir Devlet. Platon, bir diyalog silsilesi olan bu eserde adaletin, doğruluğun, erdemin, ahlaksızlığın ve "doğru yönetim"in doğasını inceler. İdeal devletin kuruluşunu Platon´un dilinden okumak gerçekten heyecan vericidir. Çünkü sadece değerler kuramını değil, bunun yanı sıra varlık ve bilgi kuramına ilişkin görüşlerini de sunar. Akıcı bir üslupla ilerleyen bu düşünce denizi içinde sansürden, öjenizm, ortak mülkiyetten anarşizme ya da seçkinlerin yönetimine kadar, bugün hala karşısında ya da yanında tavır aldığımız birçok olgunun öncüllerini görürüz.

Bu kitap için daha önce yorum veya alıntı yapılmadı.
Yorum yapabilmek veya alıntı yayınlayabilmek için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.