Youtube Google+ Instagram Twitter Facebook

Rubailer

Rubailer

RUBAİLER - Ömer Hayyam / Dörtlükler

Yeryüzünden geçmiş sayılı dahilerden biri olan Hayyam dörtlüklerden oluşan ´Rubailer´i az sayıda kelime ile çok miktarda mesajlar vermekte. Özellikle şiir tarzına uzak olmayan okurların hoşlanacağını biliyoruz. Zaten bir kısmını okuduğunuzda hatırlayacaksınız muhtemelen. Çünkü tarih boyunca çok okunan ve paylaşılmıştır dizeleri.

tanrivarmi.blogspot.com.tr/2010/09/omer-hayyam-dortluk-rubai.html Buradan Ömer Hayyam ile ilgili çok daha detay bilgi edinebilirsiniz .

Her sabah yeni bir gün doğarken,
Bir gün de eksilir ömürden;
Her şafak bir hırsız gibidi
r
Elinde bir fenerle gelen.
www.facebook.com/Kitap-Okumak-%C4%B0ster-misin-327927040637181/ www.youtube.com/user/KitapOkumak/videos

Arka Kapaktan:

Ömer Hayyam, dünyada en tanınmış şairdir, desek yeridir. Ãlimliği de şairliği ile şöhrette eş değerdir. Matematik ve astronomide bugünkü ilmin temellerini atan bilginlerden biridir aynı zamanda.

Hayyam edebiyat sahasında sadece rubai bırakmıştır bize... Rubaileri dünyevi olduğu kadar, uhrevîdir de... Rubailer dörtlükler halinde yazılar ve her dörtlük bir hüküm mesabesindedir. Hayatın felsefesini bu dörtlüklerde buluruz.

Dünyada en güçlü rubai yazarı olarak karşımıza çıkan Hayyam, herkesin okuduğu bir edebi kişiliktir. Dolayısıyla kültür dairesinden medeniyete ulaşan halkaların en güçlülerinden olmak itibarıyla da ayrı bir yeri vardır.

Onun dörtlükleriyle hayatı anlamaya çalışanlar aynı düzlemde buluşarak, ortak değerler kazanmışlardır.

Hayyam´a kimi Türk demiştir, kimi Fars... Şiirlerini Farsça yazmıştır. İster Türk olsun ister Fars. İster Farsça yazsın ister başka dille... O insanlığa yaşadığı çevrenin edebiyat diliyle ulaşmıştır.

Bu kitap için daha önce yorum veya alıntı yapılmadı.
Yorum yapabilmek veya alıntı yayınlayabilmek için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.