SU - Buket Uzuner / ROMAN
İster polisiye, ister aşk, ister tarih; hangi alanda kitap arıyorsanız arayın bu kitabı elinize alın her şeyden bir parça bulacaksınız. Ve en önemlisi ezmeyen, dayatmayan, samimi ve kalpten gelen bir "Bilgelik" kitabı okuyacaksınız. Yazarımızın eline sağlık. hakikatten çok güzel bir ´eser´ ortaya koymuş. SU gelecek nesillerimizin okuyup, kendilerini görmeleri için, kütüphanemizin ve kalbimizin en müstesna yerlerinden birine kondu çoktan. Okumanızı öneririz.
javascript:ntrTemp(); veya javascript:ntrTemp(); adreslerinden SU ile ilgili iki farklı yorum okuyabilirsiniz..
· https://www.facebook.com/pages/Kitap-Okumak-‰C4‰B0ster-misin/327927040637181
· https://twitter.com/kitap_okumak
Arka Kapaktan:
Buket Uzuner´in, bugün Anadolu´da yaşayan her kültürü derinden etkilemiş kadim Kamanlık (Şamanizm) geleneğinin dört unsuru olan SU, TOPRAK, HAVA, ATEŞ´ten ilham alarak yazdığı yeni romanı UYUMSUZ DEFNE KAMAN´IN MACERALARI dörtlemesinin ilk kitabı ´SU´ çıktı!..
Gazeteci Defne Kaman bir yaz akşamı bindiği vapurda arkasında hiçbir iz bırakmadan kaybolur. Onu aramakla görevli Komiser Ali Ümit ile arkadaşı Sahaf Semahat kendilerini aniden tuhaf olaylar ve esrarengiz semboller arasında bulurlar. Bir yandan kendi hayatlarını sakatlayan yasak ve tabulara rağmen ayakta kalmaya çalışırken, kayıp gazeteci Defne Kaman´ın peşinde nefes nefese bir maceraya sürüklenirler.
Buket Uzuner, SU romanında bütün canlı varlıkları eşit değerde kabul ederek doğayı ve yaşamı kutsayan kadim Türk geleneği Kamanlık´a (Şamanlık) selam ederken, okurları hem eko-feminist bir okumaya, hem de 1000 yıl önce Uygur harfleriyle ön-Türkçe yazılmış olduğu düşünülen (Mutluluk Bilgisi) KUTADGU BİLİG ŞİFRESİ ile zihin oyunlarına davet ediyor.
Kutadgu Bilig yazarı Yusuf Has Hacib´in;
"Aklın süsü dil, dilin süsü sözdür. Kişinin süsü yüz, yüzün süsü gözdür."
beyitiyle açılan romanın bir Kutadgu Bilig şifresi kitabı olarak da okumak olasıdır. Yazar, SU romanı yazarken yakından inceleme şansı bulduğu Kutadgu Bilig´in bilinen üç orijinal nüshasından ilkini Uygur harfleriyle Türkçe yazdığı düşünülen Yusuf Has Hacib ile bu önemli eseri 1947´de günümüz Türkçesine çeviren Prof. Reşit Rahmeti Arat´ı şükranla anıyor ve bugüne kadar Türkiye´de ve dünyada hak ettiği önemi ve sevgiyi göremeyen bu güzel eserin, romanda bir şifreler kitabıymış gibi kullanılmasıyla özellikle gençler arasında ilgi göreceğini umuyor.
"Uyumsuz Defne Kaman´ın Maceraları", SU romanından sonra TOPRAK, HAVA ve ATEŞ ile devam edecektir.
Bu kitap için daha önce yorum veya alıntı yapılmadı.
Yorum yapabilmek veya alıntı yayınlayabilmek için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.