FARELER ve İNSANLAR - John Steinbeck / Roman
Yine bir yolculuk hikayesi. Yollarda geçen ömürler, arkadaşlıklar, hayaller, aile özlemi, yalnızlığın acımasızlığı... Çalışan insanların zor hayatları ve seçimleri. Olayların yaşandığı dönemlerde bir yıl düzenli çalışan bir işci, aile geçindirebilecek mütevazi bir toprak satın alabiliyor. Gelin görün ki bu kolay kolay gerçekleşmiyor. Çünkü insanın zaafiyeti olan cinsellik ve sınırsız kazanma dürtüsü, kazandıklarının hemen hemen her hafta sonu elinden çıkmasına neden oluyor. Aslında günümüzde de pek bir şey değişmiş sayılmaz. İlk kazanılan paralar ile gerekmediği ve kullanılmadığı halde alınan cep telefonları, marka kıyafetler, ilk fırsatta alınması gereken bilmem kaç beygir gücünde en son model, iri, gösterişli arabalar. Çocuklarımızla okunup, anlaşılıp, birlikte paylaşılması gereken bir eser olduğu kanaatindeyiz. Biz okuduk ve kütüphanemizde bulunuyor bu eser. Romanın filminin de bulunduğunu hatırlatalım. Arzu ederseniz javascript:ntrTemp(); izlemeyi tercih edebilirsiniz. javascript:ntrTemp(); ve javascript:ntrTemp(); adreslerinde bu kıymetli eser üzerine kaleme alınmış iki farklı yorum okuyabilirsiniz.
Kitaptan: *** İnsan olmak kolay değildir, hele ki “insanca” yaşanabilecek bir toplum düzeni yoksa!
*** Kimsesi yoksa delirir insan. Kim olduğu hiç önemli değildir, yeter ki yanında biri olsun. İnanın bana, insan fazla yalnız kaldı mı, hastalanır.
Arka Kapaktan :
Uçsuz bucaksız bir ülkede dolaşıp durursunuz... Yıllar devrilip geçerken sizin saçınız, bıyığınız; dinlediğiniz müziğin türü de değişir... Otostoptan bisiklete, otobüsten arabaya bir taşıt yelpazesi içinde sürdürürsünüz yolculuğunuzu... John Steinbeck sizi koltuğunuzda, kanapenizde ya da yatağınızdayken, sayfalarını çevirdiğiniz ´Fareler ve İnsanlar´ ile böyle bir yolculuğa çıkarıyor. Yuva, kök, toprak arayanlar... sevgiyi, şefkati, sımsıcak bir kadın bağrını özleyenler... benliğini, kimliğini, kişiliğini arayanlar... Yürek burkan, acı ama sevgi ve sevecenlik dolu olaylar, bu güzel romanın sayfalarını süslemiş! .
John Steinbeck,1962 Nobel Edebiyat Ödülü sahibidir.
İnsanın hayattaki zorunlulukları ve zaafiyeti üzerine bir kitap, okunmalı..
Çok güzel bir kitap, sonu insanı etkiliyor. Okumanızı tavsiye ederim.
Çok güzel bir kitaptı bitirdikten sonra beni hem üzdü hem memnun etti onun üstüne tiyatro oyununu izlemeye gidecek kadar beğendim hikayeyi ve karakterleri.
Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.