Youtube Google+ Instagram Twitter Facebook

Âdem´den Önce

Âdem´den Önce

ÂDEM´den ÖNCE - Jack London / Roman

Rüyalardan yola çıkıp, milyonlarca yıl önce yaşamış insanların hayatlarından kesitleri okurun ilgisine sunmakta yazar. Diğer eserlerine göre oldukça farklı bir konuyu ele almış ve yine her zaman ki akıcı üslubu ile kitabı okutmayı başarmış. Büyük vahşi ormanlar içerisinde hayatta kalma mücadelesini anlatırken bir yanda da evrim konusunu arka planda irdelemekte. 1906-07 yılında eserin dizisi şeklinde yayınlanmış. Zaman ayırmaya değeceğini düşünüyoruz.
javascript:ntrTemp(); veya javascript:ntrTemp(); linklerine ulaştığınızda iki yorum bulacaksınız.
Kitaptan:*** Bizler düşüp de yere çarpmayan ağaçgezenlerin yeni kuşaklarıyız; onun için de düşlerimizde yere çarpmadan uyanırız. (Sayfa,18)
*** Anlaşılan benim bu şekilde sessiz ve kıpırdamadan durmam normaldi. Korkunun karşısında bağırmamam gerekiyordu. İçgüdüm bunu öğretmiş olmalıydı. (Sayfa, 25)
*** Benim yaşamımın ülküsü de babamın başardıklarını başarabilmekti. (Sayfa, 29)
*** Bütün türdeşlerim gibi ben de başıboşluğa ve amaçsızlığa alışmıştım. (Sayfa, 39)
*** Oysa hayvanlar alay edilmekten hiç hoşlanmazlar. En bozuldukları şeydir alaya alınmak. (Sayfa, 52)
*** Bir eğlenmeye başladık mı her şeyimizi veriyorduk eğlence uğruna. Yarım yamalak hiçbir yanımız yoktu. (Sayfa, 53)
*** Biz onlar gibi savaşçı değildik; kurnaz ve korkaktır yalnızaca. Ve işte bu kurnazlığımız ve korkaklığımız, bir de öteki hayvanlardan çok daha üstün olan korkma yeteneğimiz yüzündendir ki, Genç Dünya´nın o son derece düşmanca doğa çevresine karşı koyabilmişti. (Sayfa, 53)
*** Sarkıkkulak çok güç durumdaydı yanımda; o andaki davranışı, yani büyük korkusuna karşın kalkıp gitmeyerek benimle kalışı, sanırım ki insanoğlunu en güçlü hayvan haline getiren iyilik ve arkadaşlık duygularının henüz tam gelişmemiş bir örneğiydi. (Sayfa, 61)
*** Herhalde Ahali´nin çoğuluğundan daha inatçı olmalıymışım, yoksa başaramazdım. (Sayfa, 71)
*** Erkeğin eşini öldürdüğü tek hayvan türü insandır. (Sayfa,114)
*** Din denilen şeyin tohumları bile atılmamıştı daha; görünmeyen bir dünya yoktu içimizde. Salt gerçek dünyadan haberimiz vardı, korktuğumuz şeyler gerçek şeylerdi; somut tehlikeler, geceleri ava çıkan hayvanlar. (Sayfa, 117)
*** Dilleri gelişmiş olduğu için daha derin düşünebiliyorlardı. Ayrıca işbirliğinin ne demek olduğunu da kavramışlardı. (Sayfa, 125)
*** Önce kaçmak, sonra işin aslını araştırmak adetimiz. (Sayfa, 125)

Arka Kapaktan:Adem´den Önce, insanlığın çok eskide kalmış döneminde, yarı-insansı atalarımızı ele alan bir serüven romanı. Jack London, Darwin´e ve evrim kuramının işaret ettiği gerçeklerle paralel detaylar taşıyan kitabında, rüyaları aracılığıyla nesiller önceki atalarının hayatını anımsayan, gen hafızasına kaydedilenlere hapsolmuş birinin ikili yaşantısını anlatıyor. Gündüzleri 20. yüzyıl Amerikasındaki olağan yaşantısına devam eden küçük kahramanımız, geceleri uykuya daldığında bambaşka bir hayatın ve dönemin içerisinde bulur kendini.

Bu kitap için daha önce yorum veya alıntı yapılmadı.
Yorum yapabilmek veya alıntı yayınlayabilmek için üye olmanız veya üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Bu kitabı sistemimizden emanet olarak alıp okuyan bir üyemiz yok.